UKK - Usein kysytyt kysymykset INTO SCHOOLista
- johannes436
- 10.6.
- 3 min käytetty lukemiseen

Haluatko tietää lisää INTO SCHOOLista? UKK – Usein kysytyt kysymykset -osiomme kertoo kaiken tarpeellisen! Lue lisää opetusohjelmistamme, ilmoittautumisesta, opetussuunnitelmastamme ja siitä, miten tuemme pieniä oppijoita heidän oppimispolullaan.
Olitpa sitten vanhempi, oppilas tai opettaja, täältä löydät selkeät vastaukset yleisimpiin kysymyksiisi. Tutustumalla UKK-osioomme saat tarvitsemasi tiedot INTO SCHOOLista ja siitä, miten voimme auttaa luomaan valoisamman tulevaisuuden oppijoille!
Miten kaksikielinen oppiminen toteutuu INTO SCHOOLin arjessa?
INTO SCHOOL tarjoaa kaksikielistä ohjelmaa kaikille lapsille. Tavoitteena on tarjota oppimisympäristö, jossa lasten kanssa puhutaan säännöllisesti sekä suomea että englantia. Jokaisessa ryhmässä on vähintään yksi suomenkielinen ja yksi englanninkielinen opettaja, mikä takaa tasapainoisen kaksikielisen oppimisympäristön.
Opettajamme opettavat eri kielillä, joten sekä suomen- että englanninkielinen opettaja auttavat lapsia kehittämään esimerkiksi sanavarastoaan, ymmärtämistään ja puhumistaan aamupiirissä, siirtymisten aikana, ulkona pihalla sekä taideprojektien avulla. Tarvittaessa he käyttävät piktogrammeja, jotka tukevat lasten kielellistä kasvua. Joskus opettaja voi käyttää päivän aikana kahta eri kieltä niin, että esimerkiksi aamun musiikkipiirissä keskitytään englanninkielisen sanaston kehittämiseen ja käytetään vain englanninkielisiä sanoja, kun taas iltapäivällä teemana voi olla vaikkapa tunteiden ymmärtäminen ja ilmaiseminen, ja opettaja puhuu pääasiassa suomea.
Minkä kokoisia ryhmiä teillä on, ja kuinka monta lasta ja aikuista niissä on?
Ryhmäkokomme perustuvat lapsen ikään sekä ryhmädynamiikkaan, ja noudatamme lainsäädännössä määriteltyjä aikuisten ja lasten suhdelukuja. Esimerkiksi alle 3-vuotiaiden lasten ryhmässä voi olla enintään 12 lasta kolmea aikuista kohden, ja 3–6-vuotiaiden ryhmissä on ryhmästä riippuen enintään 14 lasta kahta aikuista kohden tai 21 lasta kolmea aikuista kohden. Riippumatta ryhmien suurimmasta sallitusta koosta opettajamme jakavat usein isommat ryhmät pienempiin ryhmiin, sillä harjoittelemme pienryhmätyöskentelyä säännöllisesti. Näin ollen yksi kasvattaja voi viedä osan lapsista musiikkihuoneeseen jammailemaan, kun taas toinen lähtee muutaman lapsen kanssa vessaan ja kolmas auttaa yhtä pienryhmää pukeutumaan ulkoilua varten.
Miten olette auki vuoden mittaan, juhlapyhinä jne.?
Olemme avoinna lähes koko vuoden juhlapyhiä lukuun ottamatta. Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä (aina 6. joulukuuta) ja helatorstaina (päivä vaihtuu vuosittain) olemme kiinni. Myös 1.–31. heinäkuuta päiväkotimme ovat kiinni, kuten useimmat paikat Suomessa.
On myös tärkeää, että henkilökuntamme saa pitää ansaitun loman ennen kuin avaamme jälleen ovemme elokuun ensimmäisellä viikolla. Ahkera henkilökuntamme saa hengähtää myös joulun ja uudenvuoden välissä, jolloin olemme kiinni. Näin he voivat palata töihin akut ladattuina ja virkeinä heti tammikuun alussa.
Teettekö retkiä päiväkodin ulkopuolelle? Mihin ja kuinka usein?
Onneksemme molemmissa toimipaikoissamme luonto on käden ulottuvilla, joten voimme helposti hyödyntää kaunista ympäristöämme. Retkeilemme läheisillä metsäalueilla ja rannoilla vähintään kerran viikossa INTO FOREST -ohjelman puitteissa, mutta teemme myös pidempiä päivä- tai puolipäiväretkiä johonkin kulttuurikohteeseen, museoon, näyttelyyn jne.
Hyödynnämme Hertsin kauppakeskuksen lähellä olevia luontopolkuja sekä Lauttasaaren metsä- ja ranta-alueita. Pidemmille retkille saatamme vuokrata tilausbussin tai käyttää julkisia kulkuneuvoja ja uskaltautua hieman kauemmas, retken teemasta riippuen. Esimerkiksi viime vuonna järjestimme isommille lapsille aarteenetsinnän Suomenlinnassa ja tutustuimme sen merellisiin maisemiin.
Millainen on tiimiläistenne tausta, koulutus ja kokemus? Onko henkilöstön vaihtuvuus suuri?
Molemmissa INTO SCHOOL -päiväkodeissamme työskentelevien lahjakkaiden, eri kulttuureista tulevien varhaiskasvattajiemme ansiosta pystymme tarjoamaan dynaamisen ja kansainvälisen ympäristön pienille oppijoillemme, jotka tulevat luoksemme kaikkialta maailmasta. Henkilökuntamme on kouluttautunut Suomessa ja/tai ulkomailla varhaiskasvatuksen alalla ja tuo mukanaan monipuolisen kokemuksensa, kielitaitonsa ja menetelmänsä, jotka rikastuttavat päivittäistä ohjelmaamme. Pyrimme hoidon jatkuvuuteen koko vuoden ajan, mutta joskus henkilökohtaiset olosuhteet muuttuvat ja joudumme hyvästelemään pidetyn opettajan. Onneksi, kun tarvetta ilmenee, voimme toivottaa tervetulleeksi erinomaisen seuraajan hänelle.
Henkilökunnan jäsenien sairastaessa kutsumme apuun vakaat ja uskolliset sijaisemme, jotka ovat lapsille tuttuja ja osa luotettavaa sijaisverkostoamme. Konseptointitiimin jäsenet ovat myös mukana ryhmien toiminnassa ja voivat tarvittaessa toimia sairastuneen opettajan tilalla.
Mistä päivittäin tarjottava ruoka tulee ja mitä on tarjolla? Mitä tapahtuu, jos lapsi ei halua syödä?
Feelia toimittaa meille aamiaisen, päivittäisen lounaan ja iltapäivän välipalat. Kansallisten ravitsemussuositusten ja kaupungin ohjeiden mukaisesti pyrimme tarjoamaan terveellistä ja monipuolista ruokaa, joka vastaa lasten päivittäisiin ravintotarpeisiin. Tarjoamme ensisijaisesti kasvisruokaa ja kalaa, mutta myös lihaa on tarjolla. Tämän lisäksi tarjoamme terveellisiä aamiaisia ja välipaloja, kuten hedelmiä, kasviksia, leipää ja jogurttia sekä toisinaan myös puuroa, jonka valmistamme itse.
Emme koskaan pakota lasta syömään, mutta rohkaisemme häntä ainakin maistamaan ruokaa. Otamme huomioon myös ruokavaliorajoitukset kuten allergiat, ja arvostamme yhteistyötä perheiden kanssa.
Mitä on STEAMS-kasvatus ja miten se sisällytetään päivittäiseen ohjelmaan yhdessä musiikkiin painottamisen kanssa INTO SCHOOLissa?
Osana päivittäistä ohjelmaa INTO SCHOOLin pedagogiikassa korostuu STEAMS-kasvatus (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics ja Sports), jossa tiede, taide, teknologia ja liikunta kietoutuvat yhteen luontevalla tavalla. Lisäksi painotamme musiikkia keinona edistää luovuutta sekä itseilmaisun välineenä. Esimerkiksi disko-perjantait ja erilaiset luovia menetelmiä käyttävät projektit antavat lapsille säännöllisesti mahdollisuuden kokeilla ja oppia hyödyntäen eri itseilmaisun muotoja.
Onko INTO-SCHOOLia mahdollista käydä osa-aikaisesti?
Kyllä on, tosin suurin osa perheistämme valitsee viisipäiväisen vaihtoehdon. Toisinaan jotkut perheet tarvitsevat hoitopaikkaa vain neljänä päivänä viikossa, joten tämä on yksi hoitovaihtoehdoista, joita tarjoamme INTO SCHOOLin valinneille perheille.